Respectam promisiunile, depasim asteptarile.
Cauta dupa tip caroserie
  • masini noi disponibile din orice clasa de marime
  • preluare rapida de la aeroportul Otopeni
  • masini cu dotari Full Extra


Termeni si conditii

Termeni si Conditii la inchirierea unei masini

Conditii generale pentru inchirieri de autoturisme

Clientul are obligatia de a citi si de a confirma acceptarea conditiilor contractului, precum si de a semna Contractul de inchirieri masini, indeplinind in intregime urmatoarele conditii stipulate. Proprietarul detine dreptul de a refuza inchirierea autovehiculului.

Varsta clientului

Clientul trebuie sa fie in etate de minim 21 ani si sa detina permis valid de cel putin 1 an (in conformitate cu Conventia de la Viena 8/nov/1968).

 

Plata:

Tarifele aferente serviciului de inchirieri masini se stabilesc in Euro si includ atat TVA, cat si asigurarile catre terte parti. Plata se efectueaza cash in avans in lei, $ sau EUR, calculandu-se conform cursului BNR din ziua platii. Este acceptata si plata prin carte de credit pe baza de comision cu: card Visa sau Master Card - 2,5% ori cu cardul American Express - 4,5%.

La livrarea autoturismului inchiriat, este necesara o garantie de 200-500 Euro, depinzand de clasa masinii pe care doriti sa o inchiriati. Garantia nu se returneaza in urmatoarele situatii: la constatarea unor eventuale distrugeri aparute in interiorul sau exteriorul vehiculului inchiriat (200-600 EUR), in caz de furt al partilor vehiculului inchiriat, in caz de pierderi ale documentelor (100 EUR) sau cheilor masinii (150 EUR) si la stricarea ambreiajului (200-500 EUR). Aceasta suma urmeaza a fi returnata clientului la recuperarea vehiculului inchiriat in stare de functionare buna, cu caroseria in regula, dispunand de toate documentele precum si de accesoriile care fac parte din dotarea masinii inchiriate, dupa cum se stipuleaza in protocolul de predare-primire pe care clientul l-a semnat in momentul livrarii masinii.

Daca un client doreste sa returneze masina inainte sa expire contractul, suma platita pentru toata perioada de inchiriere NU se inapoiaza.

 

Tariful de Inchiriere auto nu acopera urmatoarele:

  • Costuri de combustibilul (vehiculul este livrat cu minim ¼ motorina sau benzina);
  • amenzile de circulatie primite de client;
  • Inlocuirea autoturismului defect, in cazul in care defectiunile sesizate au fost provocate de o folosire inadecvata a masinii; in caz de accidente care pot afecta conditiile de utilizare in siguranta pe carosabil, din pricina clientului, asa cum se arata in procesul verbal intocmit de Politie;

 

Predarea si recuperarea masinii de inchiriat :

Livrarea si restituirea vehiculului inchiriat se efectueaza la locatia, data si ora mentionate de catre client conform Contractulului de Inchirieri Auto, fara alte cheltuieli sau tarife aditionale pe raza orasului Bucuresti. Vehiculul inchiriat este predat clientului in bune conditii, fara deteriorari ascunse sau vizibile, iar orice informatii legate de conditiile de prezentare sunt incluse in contract. Clientul urmeaza sa returneze autoturismul inchiriat alaturi de actele aferente, accesoriile si echipamentele complete la locul, data si ora ilustrate in Contractul de inchirieri masini. In situatia in care intervine o intarziere anuntata, de maxim o ora, nu vor fi percepute tarife in plus. La inapoierea autoturismului inchiriat cu o intarziere anuntata intre una si patru ore, clientului i se va solicita un tarif adiacent pentru o jumatate de zi de inchiriere; la intarzieri de mai mult de 4 ore, se percep tarife suplimentare conform cu o zi de inchiriere. La expirarea termenului de inchiriere, actualul contract devine nul, exceptand cazul in care nu s-a convenit altfel. Automobilul inchiriat se va declara furat la Politie daca un client nu anunta intarzierea.

 

Folosirea vehiculului inchiriat:

Clientul are obligatia de a conduce orice vehicul rent-a-car respectand prevederile legale referitoare la circulatia pe drumurile publice. Masina trebuie condusa exclusiv pe drumuri NATIONALE sau EUROPENE cu marcajele corespunzatoare. Se interzice conducerea vehiculului inchiriat pe drumuri de tara neasfaltate si nemarcate, prin paduri sau pe drumuri forestiere. Clientul trebuie sa pastreze permanent cheile si talonul daca nu se afla la bordul automobilului inchiriat si are obligatia de a nu le incredinta pe acesta unei alte persoane care nu este mentionata in contractul incheiat. Clientul nu va supraincarca masina oferita spre inchiriere si nici nu o va utiliza in scopul efectuarii unui transport de marfa. De asemenea, clientul se angajeaza sa nu foloseasca autovehiculul inchiriat in curse, pentru teste sau in scopul impingerii ori remorcarii altor vehicule/remorci. Efectuarea de reparatii asupra masinii inchiriate nu se realizeaza decat in ateliere auto autorizate si doar cu acordul proprietarului, iar plata lucrarilor de reparatii efectuate se ramburseaza doar pe baza unei facturi eliberate pe numele proprietarului, alaturi de devizul de reparatii. Clientul nu trebuie sa lase masina deschisa (usi, geamuri, compartiment bagaj) si cheile in contact la parasirea vehicului. Clientul se angajeaza sa utilizeze vehiculul oferit spre inchiriere in concordanta cu instructiunile emise de constructor.

 

Asigurari pentru serviciul de inchirieri auto:

Vehiculul inchiriat beneficiaza de asigurare in caz de daune provocate tertilor doar pe intervalul de inchiriere specificat in Contractul de Inchiriere. Daunele cauzate vehiculului, din vina clientului sau cu autor necunoscut beneficiaza de asigurare, cu o singura exceptie suma aferenta depozitului de garantie, care intra in atributiile clientului si este specificata in contract. In caz de accident, devine obligatorie declararea incidentului la Politie, urmand ca organele abilitate sa constate daunele si sa elibereze Procesul Verbal de Constatare si Autorizare de reparatii. Documentele mentionate sunt obligatorii atat pentru functionarea asigurarii, cat si pentru repararea vehiculului. Obligativitatea Declaratiei la Politie este valabila in toate cazurile: daca se constata vinovatia clientului; daca clientul este vinovat, dar nu implicat; daca partea responsabila nu a putut fi identificata (de pilda: stricaciuni in parcare in lipsa dumneavoastra). In lipsa acestor documente, clientului ii revine responsabilitatea de a achita integral costurile TOTALE DE REPARATII. Sofatul sub influenta alcoolului sau a drogurilor de catre conducatorul desemnat in Contract, are ca urmare suportarea consecintelor legale(Asigurarea Casco devenind nula). Daca un autoturism inchiriat nu este inapoiat in aceleasi conditii ca in momentul livrarii, depozitul (200 - 500 Euro) urmeaza a fi retinut de catre proprietar; in cazul cand asigurarea nu acopera pagubele cauzate din pricina clientului (de exemplu: soferul desemnant in Contract s-a urcat la volan sub influenta narcoticelor, alcoolului sau altor substante), clientul poate fi obligat la plata integrala a masinii avariate. Dupa incetarea contractului de inchiriere, clientului ii revine obligatia platii defectiunilor sesizate in prealabil.

Jurisdictie

Orice litigiu survenit in derularea prezentului contract urmeaza a fi supus, conform legii,  instantelor competente a jurisdictiei din orasul Bucuresti. Partile sunt de acord ca prezentul contract sa reprezinte TITLU EXECUTORIU pentru intrarea in posesie a sumelor restante, in caz contrar procedandu-se la executarea silita fara somatie.

SUNT DE ACORD CU TERMENII SI CONDITIILE DE MAI SUS.

SEMNATURA CLIENT :0744.588.213
Blog
Toate drepturile RENTACARMASTERS